کد خبر : 720
تاریخ انتشار : یکشنبه 18 جولای 2021 - 14:13

3 چالش پیش روی رئیس جمهور جدید ایران

3 چالش پیش روی رئیس جمهور جدید ایران: اقتصادی فرسوده و بانک های منزوی

از زمان خروج آمریکا از توافق هسته ای ، واحد پول ایران 80 درصد ارزش خود را در برابر دلار از دست داده است.
ابراهیم رئیسی ، رئیس جمهور جدید ایران ، در دوره آینده ، در صورت عدم وجود استراتژی مشخص برای رسیدگی به این پرونده ، با چالش های زیادی روبرو خواهد شد ، از جمله مهمترین اوضاع اقتصادی .

رئیس جمهور منتخب متعهد شده است که با تمرکز بر منابع داخلی کشور ، روابط تجاری با متحدان و تقویت تولید صنعتی ، اقتصاد ایران را بهبود بخشد و سطح زندگی خانواده ها را افزایش دهد ، اما چالش های موجود در زمین قابل توجه است.

بنابراین رئیسی با ادامه تحریم های آمریکا با چالش های بزرگی روبرو خواهد شد و بانک های ایران به دلیل نقض توافق هسته ای از بسیاری از اقتصاد جهانی جدا شده اند.

بر اساس گزارشی از آژانس بلومبرگ ، موارد زیر سه محوری است که میزان دشواری های تهران و عمده ترین مشکلات اقتصادی آن را نشان می دهد.

سقوط واقعی ارزش پول ریال ایران

از زمان خروج ایالات متحده از زمان توافق هسته ای در سال 2018 توسط دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق ، پول ایران 80 درصد ارزش خود را در برابر دلار از دست داده است.

همچنین ، بعد از اعمال مجدد تحریم های ترامپ علیه این کشور ، که منجر به کاهش قابل توجه ریال شد ، اقتصاد به شدت منقبض شد.

سقوط ارزش ریال ایران بعد از خروج ترامپ از برجام

دولت حسن روحانی رئیس جمهور سابق تلاش کرد بازارهای مالی را با استفاده از نرخ ارز ثابت کنترل کند ، اما این سیاست نتیجه معکوس داد و بحران را تشدید کرد و میلیون ها خانواده معمولی را برای تأمین هزینه های زندگی خود درگیر کرد.

مصرف انرژی نیز کاهش چشمگیری یافته است ، با افزایش تورم و ارز بسیار ضعیف تر به درآمد آسیب می رساند.

تولید ناخالص داخلی در دوران ترامپ

به موازات این ، ایالات متحده با تهدید سایر کشورها به تحریم در صورت خرید انرژی از تهران ، فروش نفت خام ایران را در واقع ممنوع کرده است.

تولید ناخالص داخلی ایران در دوران ترامپ

کاهش درآمدهای نفتی و بهره وری در این بخش و کمبود ارز به رشد اقتصادی لطمه زده است.

پیش از تحریم های ترامپ ، صندوق بین المللی پول انتظار داشت که تولید ناخالص داخلی ایران در سال 2019 حدود 4 درصد رشد کند ، اما در عوض بیش از 6 درصد منقبض شد.

کاهش تجارت با اتحادیه اروپا

علاوه بر این ، تجارت ایران با اتحادیه اروپا از سال 2017 تاکنون 85 درصد کاهش یافته است ، زیرا اتحادیه پیشرو در مذاکرات در وین برای احیای توافق هسته ای ، یکی از بزرگترین شرکای تجاری تهران قبل از اعمال مجدد تحریم های ایالات متحده بود.

همچنین ، دولت روحانی مشتاق بود این بلوک پس از اجرایی شدن توافق هسته ای در سال 2016 ، وضعیت خود را به عنوان بزرگترین شریک تجاری خارجی کشور از سر بگیرد.

کاهش تجارت ایران با اتحادیه اروپا از سال 2017

اما این برنامه ها پس از اعمال مجدد تحریم ها و واردات ایران از اتحادیه اروپا تا سه ماهه آخر سال 2020 به طور ناگهانی متوقف شد.
رئیسی در مبارزات انتخاباتی خود بر ایجاد روابط تجاری و بازارهای صادراتی با متحدان منطقه ای تأکید کرد و به احتمال آینده که ایران می تواند توافق نامه های خود را با شرکت های خارجی که پس از اعمال مجدد تحریم ها در سال 2018 ترک کرده بود ، بازگرداند.

به گفته بلومبرگ ، تندروها اغلب خواستار روابط قوی تر با چین و روسیه هستند نه اروپا.

بسیاری از ناظران انتظار ندارند که رئیس جمهور فعلی ، به دلیل سیاست سخت گیرانه خود در برابر غرب ، بتواند همانطور که ایرانیان امیدوارند ، اقتصاد کشور را احیا کند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.